Autotallit asiakkaiden toiveiden mukaan

Tutustu palveluun Tutustu mallistoon

Tutustu mallistoomme

Smartia on Suomen johtava autotallien ja piharakennusten toimittaja. Suunnittelemme jokaisen rakennuksen yhdessä asiakkaan kanssa ja toimitamme aina laadukkaan ja helposti pystytettävän pakettitoimituksen. Autamme tarvittaessa myös asennuksen järjestämisessä. Tutustu sivustomme ideamalleihin ja inspiroidu. Kerro haaveistasi ja pyydä tarjous!

Tilaa talli omien piirustusten mukaan

Toimitamme autotallit varastolla, kahden auton tallit ja autotallikatokset sekä muut piharakennukset myös valmiiden piirustusten ja suunnitelmien mukaan. Suunnitelmat voivat myös olla ajatuksissa oleva idea tai ruutupaperille piirrettyjä luonnoksia. Teemme aina talleista ja rakennuksista visuaalisesti havainnollistavat 3D-kuvat, jolloin saat varmasti käsityksen siitä, miltä unelmiesi autotalli voisi näyttää.

Kerro ideasi meille, niin suunnittelemme käyttötarkoitukseesi sopivan ratkaisun. Meiltä saat tarjouksen hyvinkin nopeasti, jopa 2-4 arkipäivän kuluessa tarjouspyynnön lähetyksestä.

Autotallit ja katokset hintaan vaikuttavat tekijät

Jokainen rakennus on omanlaisensa ja hintaan vaikuttaa pelkän tallipaketin lisäksi muita seikkoja. Sivuillamme on kaikkien autotallien sekä autokatoksien hinnat esillä, jolloin saat hyvin suuntaa siitä, mikä on autotallin hinta tai autokatoksen hinta. Kokonaiskustannuksessa tulee lisäksi huomioida seuraavat seikat

 • maatyöt ja perustus
 • LVIS-työt
 • mahdollisen kirvesmiehen palkkiot

Smartian myyjä auttaa sinua mielellään laskemaan rakennushankkeesi kokonaiskustannusarvion.

Autotallit ja autokatokset ovat erittäin helppo pystyttää itse

Smartian tarjoama autotallipaketin sisältö on verrattavissa talopakettiin. Pakettimme sisältää kaikki rakennusmateriaalit kivijalasta ylöspäin, lukuun ottamatta LVIS- ja viimeistelymateriaaleja.

Pakettiin kuuluu aina tallin suunnittelu, rakennuslupakuvat ja rakennusaikainen tuki hankkeelle.

Autotallit ja autokatokset ovat helppo pystyttää itse tarkasti laadittujen ohjeidemme mukaan. Tuotteet toimitetaan erittäin pitkälle suunniteltuna precut menetelmänä, jonka vuoksi ne soveltuvat hyvin sekä omatoimirakentajalle että ammattirakentajalle.

Precut menetelmässä runkorakenteen kaikki osat on määrämittaan sahattu, lovettu ja merkitty ja niiden paikka selviää mukana tulevista rakennepiirustuksista. Näin tärkeä runkorakentamisvaihe on nopeaa ja helppoa, eikä hukkatavaraa juuri tule.

Moderni ja kustannustehokas tuotantomme sijaitsee Raahessa hyvien logistiikkayhteyksien varrella. Toimitusaika paketilla on rakennusluvan myöntämisen jälkeen noin 10 – 11 viikkoa.

Autotalli voi olla myös tila harrastukselle tai työskentelylle

Tarvitsetko lisää tilaa työskentelyyn tai harrastukselle? Lisätilan puutteeseen muunneltavat tallit ovat mainio ratkaisu! Smartian laadukkaat ja viihtyisät tallit ovat paikkoja, joissa voit rauhassa uppoutua rakkaan harrastuksesi pariin tai tehdä töitä kotosalla. Smartian isosta ja laajasta mallistosta voit valita juuri itsellesi mieluisan vaihtoehdon ja tarvittaessa suunnittelijamme avulla malliin voidaan tehdä muutoksia.

Smartia on täysin kotimainen yritys, ja käytämme materiaaleina erittäin korkealaatuisia raaka-aineita, kuten vahvaa sydäntukista tehtyä puuta sekä 3-kertaisia ikkunoita.

Smartian asiantuntijat ovat kokeneita rakennusalan ammattilaisia. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaille järkevillä perusrakenteilla olevia ja laadukkaita rakennuksia. Autamme mielellään sinua toteuttamaan tallihankkeesi mahdollisimman kustannustehokkaasti ja välttämään kalliita ratkaisuja.

Autotallit ja katokset jokaiseen pihaan ja tarpeeseen

Smartialta saat muunneltavat autotallit ja katokset jokaiseen tarpeeseen. Autotallien erilaiset mallit sopivat täydellisesti sekä uuden tai vanhan kodin että mökin pihapiiriin. Autotalli ja autokatos varastolla ovat oivia rakennuksia tukemaan monenlaisia harrastuksia ja sopivat vaikka etätyöskentelyyn.

Kun suunnitelmissasi on rakentaa autotalli tai autokatos, saat juuri sellaisen ratkaisun ja rakennuksen kuin haluat! Lähes kaikki Smartian toimittamat mallit ovat tarpeisiisi muunneltavissa. Ne voidaan myös toimittaa sellaisenaan kuin ne ovat esitettynä mallistossamme.

smartia_ikoni_07

1. Tutustu mallistoon

Tutustu mallistoomme ja inspiroidu toteuttamistamme autotalli ja autokatosratkaisuista. Muista, että voimme räätälöidä mallistojemme pohjalta juuri sinulle sopivan ratkaisun tai räätälöidä sopivan mallin omien piirustustesi pohjalta.

smartia_ikoni_13

2. Ota yhteyttä matalalla kynnyksellä

Asiantuntevat myyjämme ovat rakennushankkeessasi apuna päivästä yksi alkaen. Autamme sinua koko rakennusprojektisi ajan.

Ota yhteyttä

smartia_ikoni_03

3. Valmis talli käytössäsi nopeasti

Pystymme toimittamaan tarpeidesi mukaisen autotallin tai autokatoksen nopeallakin aikataululla, ja pääset hyödyntämään uutta rakennustasi tuossa tuokiossa.

Usein kysyttyä Smartia-autotallin tai -katoksen hankkimisesta

Toteutamme kaikki ratkaisut, niin omista lupakuvista kuin suunnitelmista. Nettisivuilta olevia mallejamme voidaan toteuttaa sellaisenaan tai käyttää ideoinnin pohjana. Pystymme siis toteuttamaan ratkaisusi joko valmiiden lupakuvien tai vaikkapa ruutupaperiluonnoksen pohjalta.

Pakettimme ovat PRE-cut paketteja, joten emme ole sidottuja moduulimitoituksiin, niin kuin elementtitoimitukset ovat. Kaikkia mallistomme talleja on mahdollisuus muuttaa toiveidenne mukaisesti. Kaikki muutokset ovat mahdollisia kunhan ne täyttävät rakennusteknilliset vaatimukset. Muokattavissa ovat kaikki osa-alueet, esimerkiksi rakennuksen mitat, huonekorkeus, kattokaltevuus, pintamateriaalit (vesikate, ulkoverhous, sisäverhous, jne.), ikkunat ja ovet. Meiltä löytyy kokemusta niin pienistä kuin suuremmistakin kokonaisuuksista. Olemme toimittaneet ratkaisuja pienestä pihavajasta aina suureen halli-asuinrakennus yhdistelmään.

Perustamiskustannuksiin vaikuttaa rakennuksen tulevan paikan maaperä. Mitään tarkkaa arvioita ei valitettavasti voi jokaiseen kohteeseen sanoa. Parhaimman arvion voitte saada paikalliselta maanrakennusurakoitsijalta pohjaluonnoksen mukaan. Yleisimmin tallirakentamisessa on hyvä varata perustamiskustannuksiin noin 2000-10000€. Tämän lisäksi sokkeli- ja valutöihin on hyvä varata noin 1000-5000€ rakennuksen koosta riippuen.

Tarvikkeiden toimitusaika vaihtelee viidestä viikosta muutamaan kuukauteen. Perustilanteessa, kun asiakkaan kanssa löydetään heille sopivin toimituskokonaisuus, alkaa projekti lupakuvien piirtämisellä ja rakennusluvan hakemisella. Tähän on hyvä varata aikaa vuodenajasta riippuen noin 3-6 viikkoa. Luvan saamisen jälkeen piirrämme rakennekuvat ja toteutamme peruspaketin toimituksen, toimitusaika noin 5 viikkoa. Loput toimitukset toimitamme sovittuna ajankohtana asiakkaan toiveiden mukaisesti. Mikäli asiakkaalla on olemassa oleva rakennuslupa, toimitus on mahdollista saada noin 5 viikossa. Näissä aikatauluarvioissa on huomioitu myös meistä riippumattomat tekijät, kuten rakennusvirasto sekä esimerkiksi kevään ruuhka-aika, mikä saattaa pidentää toimitusaikaa.

Suomen rakennusmääräyksien mukaisesti jokaiselle rakennushankkeelle on nimettävä vastaavamestari, pääsuunnittelija sekä perustussuunnittelija. Käytännön syistä Smartia ei toimi hankkeessa näissä rooleissa. Rakennuslupaprosessin asiakas hoitaa yhdessä edellä mainittujen tahojen kanssa. Lisäksi asiakas vastaa rakennuksen pohja-, perustamis- ja asennustyöstä ellei näistä ole erikseen kirjallisesti sovittu. Toimitus sisältää toimitussisällön mukaiset rakennusmateriaalit. Pääasiassa asiakkaan vastuulle jää hankittavaksi kiinnitysmateriaalit (naulat, niitit, jne.), lukkopesät, painikkeet sekä pintakäsittelyyn tarvittavat maalit.

Rakennusvirastot vaativat rakennuslupaa varten tulevasta rakennuksesta pohja-, leikkaus- ja julkisivukuvat. Nämä rakennuslupaan vaadittavat kuvat kuuluvat toimitussisältöön, ellei erikseen ole toisin sovittu. Lisäksi vakiona toteutamme aina rakennekuvat, sisältäen yläpohjamittapiirroksen (sis. rakenne detaljit), perustuksen ohjeellisen mittapiirroksen, ristikkokaaviot ja leikkauskuvan sekä PRE-cut seinänrunkokuvat. Rakennekuvat toteutamme rakennusluvan myöntämisen jälkeen, ellei toisin sovita. Kaikki kuvat toimitamme asiakkaalle PDF, DWG ja paperiversiona. Lisäksi pystymme toteuttamaan erikseen niin sovittaessa esimerkiksi rakennuksen energiatodistuksen.

Liity Smartian rakentajapiiriin

Ideat, inspiraatiot ja vinkit rakentajalle. Liity Smartian rakentajapiiriin ja lähetämme sinulle kiinnostuksesi mukaista tietoa ja inspiraatiota rakennusprojektisi avuksi.

  Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

  Ota yhteyttä

  Asiantunteva myyntimme apunasi päivästä yksi alkaen.

  Soita 010 574 5511 (Ma-Pe klo 8-16)

  Ota yhteyttä suoraan myyjään:

  Maija Suopanki
  Myyntipäällikkö autotallit ja hallit
  0503843036

  whatsapp WhatsApp-viesti

  Antti Jäntti
  Myynti autotallit ja hallit
  0504667190

  whatsapp WhatsApp-viesti

  Jaakko Sivula
  Myynti autotallit ja hallit
  0504392784

  whatsapp WhatsApp-viesti

   Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.