Kuinka rakennan autotallin edullisesti

Talo alkaa olla valmis, mutta piharakennus on vielä tekemättä ja rakennusbudjetti on jo pitkänä? Tämä on tuttu tilanne monelle? Koostimme tähän artikkeliin asioita, joilla voit vaikuttaa siihen paljonko autotallin rakentaminen maksaa.

Suunnittele tarkasti

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Vanha viisaus on, että rakentamisen hinta ratkaistaan suunnittelupöydällä. Vaikka autotallirakennukset ovatkin tyypillisesti melko yksinkertaisia, niin kyllä tämä pätee niissäkin. Kulmien määrä on yksi selvästi hintaan vaikuttava tekijä. Samoin katon malli ja mahdolliset paloseinärakenteet vaikuttavat hintaan. Nosto-ovi on yksi tallirakennuksen arvokkaimmista osista.

Edullisin rakennus on nelikulmainen, sen perustus on yhtenä kokonaisuutena ja se on normaaleilla harjakatto- tai pulpettikattoristikoilla toteutettu. Edullisin nosto-ovi on normaaleilla nostomekanismeilla varustettu ja vakiokokoinen.

 

Rakennuksen oikea koko

Koko vaikuttaa suoraan kustannukseen, niin investointivaiheessa kuin myöhemmin rakennuksen elinkaaren vaiheissa ylläpitokuluina. Liian ahdas autotalli on epäkäytännöllinen. Mieti rakennuksen käyttötarkoitus huolella. Aiotko säilyttää tallissa autoa vai onko se enemmän harraste- ja varastotila?

Katostila on rakentajalle edullista ja kokemusten mukaan sitä ei ole koskaan liikaa. Olisiko ehkä tallin vinttitila hyödynnettävissä kylmänä varastotilana, jolloin lämmintä tilaa ei tarvitsisi rakentaa niin paljon?

 

Tee itse mitä voit

Ammattilaisille teetetty työ on aina arvokasta. Valmiiksi teetetyssä tallirakennuksessa työn osuus on helposti puolet kokonaisuuden kustannuksesta. Jos pystyt tekemään osan rakentamistyöstä itse, saat työllesi hyvän tuntipalkan. Se voi olla ratkaiseva seikka budjetin riittävyydelle. Smartian precut-valmisosapaketin pystytys on pääosin helppoa perustekemistä. Jokainen runkopuu on yksilöity ja seinärunkokuva kertoo mihin se pitää naulata kiinni. Sirkkelin tarve on vähäistä.

Styroksien laittaminen, eristeiden asentaminen, sisäpuolen viimeistelytyöt ja jopa ulkoverhouksen asentaminen ovat työvaiheita, joihin pystyt helposti osallistumaan, jos vasara vähänkin pysyy kädessä. Smartian kokeneet  ammattilaiset auttavat mielellään, kun sormi menee suuhun.

Maksa työntekijöiden palkka itse – säästät!

Muista myös se mahdollisuus, että kun palkkaat ammattilaisen, maksa hänelle korvaus työstä palkkana toimimalla itse työnantajana. Säästät alv:n osuuden.

Palkanmaksun ja siihen liittyvät velvoitteet hoidat melko helposti Palkka.fi-palvelun kautta.

Ajoita sopivasti

Myös rakentamisen ajoittamisella voit vaikuttaa kustannuksiin. Viime aikoina rakennustarvikkeiden hinnat ovat vaihdelleet kovasti. Tällä hetkellä puun hinta esimerkiksi on erityisen alhaalla. Keväällä yleensä raaka-aineiden hinnat nousevat hieman luonnollisen kysynnän vuoksi. Nyt kun rakentamisessa on hiljaista, tarvikkeet ovat edullisempia ja myös työvoimaa on paremmin tarjolla. Asuuko työmaan lähistöllä sopivia työmiehiä? Heiltä voit saada parhaan tarjouksen. Aika on rahaa heillekin ja lyhyt työmatka kiinnostaa kaikkia.

Hyödynnä mahdolliset tavarajäämät

Oletko ehkä juuri rakentanut talon ja siitä jäi ylimääräisiä rakennustarpeita. Smartian palvelumallissa nämä on mahdollista ottaa huomioon. Miksipä et hyödyntäisi niitä piharakennuksessasi?

Ammattilaisen avulla hyvään lopputulokseen

Smartia myy vuosittain satoja erilaisia autotalli- halli tai vapaa-ajan rakennuksia. Rakennuksen suunnittelu alkaa aina käyttötarkoituksen huolellisesta määrittelystä, rakennuspaikan sanelemista ehdoista ja rakennusbudjetista.

Ammattitaitoinen tallisuunnittelija osaa kertoa miten talli tai muu piharakennus tehdään edullisesti ja kuitenkin niin että rakennus näyttää hyvältä ja täyttää sen toimivuudelle asetetut vaatimukset.

Liity Smartian rakentajapiiriin

Ideat, inspiraatiot ja vinkit rakentajalle. Liity Smartian rakentajapiiriin ja lähetämme sinulle kiinnostuksesi mukaista tietoa ja inspiraatiota rakennusprojektisi avuksi.

  Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

  Ota yhteyttä

  Asiantunteva myyntimme apunasi päivästä yksi alkaen.

  Soita 010 574 5500 (Ma-Pe klo 8-16)

  Ota yhteyttä suoraan myyjään:

  Maija Suopanki
  Myyntipäällikkö autotallit ja hallit
  0503843036

  whatsapp WhatsApp-viesti

  Elisa Aho
  Myynti, pihasaunat ja mökit
  0503845122

  whatsapp WhatsApp-viesti

  Risto Pohjola
  Myynti, pihasaunat ja mökit
  0415068670

  whatsapp WhatsApp-viesti

   Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.