Smartian tallitiimiltä usein kysyttyjä kysymyksiä

Tässä alla olisi vastaukset meidän tallitiimiltä usein kysyttyihin kysymyksiin.

 

Pystyttekö toimittamaan autotallin olemassa olevista lupakuvista tai omista suunnitelmista?

Toteutamme kaikki ratkaisut niin asiakkaan valmiista lupakuvista kuin luonnoksista. Nettisivuilta löytyvä mallistomme on ainoastaan mielikuvia ja ajatuksia varten. Pystymme siis toteuttamaan ratkaisusi joko valmiiden lupakuvien tai vaikkapa ruutupaperiluonnoksen pohjalta.

Voiko valmismallianne muokata ja mitkä ovat rajoitukset, esim. mitoitukselle?

Pakettimme ovat pre-cut paketteja, joten emme ole sidottuja moduulimitoituksiin, kuten elementtitoimitukset ovat. Kaikkia mallistomme talleja on mahdollisuus muuttaa toiveidenne mukaisesti. Kaikki muutokset ovat mahdollisia, kunhan ne täyttävät rakennusteknilliset vaatimukset. Muokattavissa ovat kaikki osa-alueet, esimerkiksi rakennuksen mitat, huonekorkeus, kattokaltevuus, pintamateriaalit (vesikate, ulkoverhous, sisäverhous, jne.), ikkunat ja ovet. Meiltä löytyy kokemusta niin pienistä kuin suuremmistakin kokonaisuuksista. Olemme toimittaneet ratkaisuja pienestä pihavajasta aina suureen halli-asuinrakennus -yhdistelmään.

Paljonko autotallin pohjatyöt ja perustamistyöt kustantavat?

Perustamiskustannuksiin vaikuttaa rakennuksen tulevan paikan maaperä. Mitään tarkkaa arvioita ei valitettavasti voi jokaiseen kohteeseen sanoa. Parhaimman arvion voitte saada paikalliselta maanrakennusurakoitsijalta pohjaluonnoksen mukaan. Yleisimmin tallirakentamisessa on hyvä varata perustamiskustannuksiin noin 2000-15000€. Tämän lisäksi sokkeli- ja valutöihin on hyvä varata noin 1000-10000€ rakennuksen koosta riippuen.

Toimitusaika?

Tarvikkeiden toimitusaika vaihtelee viidestä viikosta muutamaan kuukauteen. Perustilanteessa, kun asiakkaan kanssa löydetään heille sopivin toimituskokonaisuus, alkaa projekti lupakuvien piirtämisellä ja rakennusluvan hakemisella. Tähän on hyvä varata aikaa vuodenajasta riippuen noin 3-6 viikkoa. Luvan saamisen jälkeen piirrämme rakennekuvat ja toteutamme peruspaketin toimituksen, toimitusaika noin 5-7 viikkoa. Loput toimitukset toimitamme sovittuna ajankohtana asiakkaan toiveiden mukaisesti. Näissä aikatauluarvioissa on huomioitu myös meistä riippumattomat tekijät, kuten rakennusvirasto sekä esimerkiksi kevään ruuhka-aika, mikä saattaa pidentää toimitusaikaa. Projektikohtaisen toimitusajan teille varmistaa meidän asiakaspalvelumme.

Mitä jää asiakkaan vastuulle?

Suomen rakennusmääräyksien mukaisesti jokaiselle rakennushankkeelle on nimettävä vastaavamestari, pääsuunnittelija sekä perustussuunnittelija. Käytännön syistä Smartia ei toimi hankkeessa näissä rooleissa. Rakennuslupaprosessin asiakas hoitaa yhdessä edellä mainittujen tahojen kanssa. Lisäksi asiakas vastaa rakennuksen pohja-, perustamis- ja asennustyöstä ellei näistä ole erikseen kirjallisesti sovittu. Toimitus sisältää toimitussisällön mukaiset rakennusmateriaalit. Pääasiassa asiakkaan vastuulle jää hankittavaksi kiinnitysmateriaalit (naulat, niitit, jne.), lukkopesät, painikkeet sekä pintakäsittelyyn tarvittavat maalit.

Autotallin rakennuslupaan vaadittavat kuvat ja todistukset?

Rakennusvirastot vaativat rakennuslupaa varten tulevasta rakennuksesta pohja-, leikkaus- ja julkisivukuvat. Rakennuslupaa varten päivitämme myös asemapiirroksen. Nämä rakennuslupaan vaadittavat kuvat kuuluvat toimitussisältöön, ellei erikseen ole toisin sovittu. Lisäksi vakiona toteutamme aina rakennekuvat, sisältäen yläpohjamittapiirroksen (sis. rakennedetaljit), perustuksen ohjeellisen mittapiirroksen, ristikkokaaviot ja leikkauskuvan sekä pre-cut seinärunkokuvat. Rakennekuvat toteutamme rakennusluvan myöntämisen jälkeen, ellei toisin sovita. Kaikki kuvat toimitamme asiakkaalle PDF ja paperiversiona (tarvittaessa myös DWG-muodossa). Lisäksi pystymme toteuttamaan erikseen niin sovittaessa esimerkiksi rakennuksen energiatodistuksen.

Liity Smartian rakentajapiiriin

Ideat, inspiraatiot ja vinkit rakentajalle. Liity Smartian rakentajapiiriin ja lähetämme sinulle kiinnostuksesi mukaista tietoa ja inspiraatiota rakennusprojektisi avuksi.

  Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

  Ota yhteyttä

  Asiantunteva myyntimme apunasi päivästä yksi alkaen.

  Soita 010 574 5500 (Ma-Pe klo 8-16)

  Ota yhteyttä suoraan myyjään:

  Maija Suopanki
  Myyntipäällikkö autotallit ja hallit
  0503843036

  whatsapp WhatsApp-viesti

  Elisa Aho
  Myynti, pihasaunat ja mökit
  0503845122

  whatsapp WhatsApp-viesti

  Risto Pohjola
  Myynti, pihasaunat ja mökit
  0415068670

  whatsapp WhatsApp-viesti

   Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.