Näin rakennamme

Smartia mahdollistaa rakentamisen!

Oletko rakentamassa tai rakennuttamassa autotallia, hallia tai isompaa toimitilaa. Smartia on ratkaisu, kun et halua ostaa sitä avaimet käteen -toteutuksena rakennusliikkeeltä vaan haluat säästää osallistumalla itse hankkeen organisointiin. Smartia junailee hankkeesi ideasta maaliin rakennusammattilaisen kokemuksella.

Inspiroidu valmismalleista – toteutetaan yksilöllinen rakennus!

Smartian verkkosivuilta löydät laajan valikoiman erilaisia rakennuksia, jotka voivat tarjota sinulle ideoita. Kaikki rakennukset ovat kuitenkin muutettavissa. Meillä on tiivis yhteistyö suunnitteluammattilaisten kanssa. Riittää että kerrot meille mitä haluat. Siitä se lähtee!

Ideasta rakennuslupakuviin

Tyypillisesti Smartian myyjä ja asiakas määrittelevät rakennuksen käyttötarkoituksen ja reunaehdot. Hahmottelevat rakennuksen mitat ja toiveet. Sen jälkeen tilaamme rakennesuunnittelijalta varsinaiset lupakuvat. Rakennusluvan hakemisen jälkeen hankkeelle teetetään rakennekuvat, jotka toimivat lopullisen määrälaskennan perusteena.

Varaa suunnittelupalaveri

Autotallin runkorakenne

Autotallipakettimme tyypillinen runkorakenneratkaisu on puurunko, joka toimitetaan määrämittaan sahattuna, lovettuna ja yksilöllisesti merkattuna. Osana runkorakennetta on tyypillisesti kantavia liimapuupalkkeja. Pre-cut-rungon pystytysvaihetta on usein verrattu Lego-palikoilla rakentamiseen.

Hallin tai toimitilan runkorakenne

Kun ison hallin tai toimitilarakennuksen korkeus ja runkosyvyys kasvaa, tarjoamme usein ratkaisuksi liimapuu-pilarirakenteista sandwich-elementti ratkaisua.

Autotallirakennuksen ulkoverhous

Autotallien ulkoverhous on tyypillisimmin ulkoverhouslautaa, jossa tarjoamme useita eri profiileita makusi mukaan. Yleensä toimitamme ulkoverhousmateriaalin lopulliseen pintaväriin pohja- ja välimaalattuna.

Hallin tai toimitilan julkisivun verhous

Tyypillisesti hallien ja toimitilarakennusten julkisivu on tehty pellistä. Siinä voi olla tehosteena puupaneelista tehtyjä osioita. Peltiä löytyy nykyään hyvin monenlaista ja esimerkiksi rei’itetyllä peltiprofiililla saadaan aikaan näyttävää ilmettä. Tavarantoimittajina meillä on näissä alan suurimmat toimijat.

Kumppani, joka mahdollistaa onnistuneen rakentamisen

Smartian tyypillisin tapa palvella rakentaja-asiakkaita on mahdollistaa hanke osallistumalla sen suunnitteluun ja budjetointiin, hoitamalla tarvittavat rakennuslupakuvat ja toimittamalla rakennuksen ”talopakettimateriaalitoimitus”. Lisäksi autamme asiakasta kokoamaan tarvittavat aliurakoitsijat hankkeelle. Vaikka yleensä emme hoida asennusta, kannattaa sitäkin kysyä. Verkostomme on laaja.

PRE-CUT menetelmä – nopeaa rakentamista

Pre-Cut -menetelmällä runkovaiheen rakentaminen on nopeaa ja syntyvä hävikki minimaalista. Menetelmässä kaikki rungon osat ovat määrämittaan katkottuja, muotoiltuja ja yksilöllisesti merkattuja. Smartia ei toimita elementtejä. Pre-Cut -menetelmä mahdollistaa joustavat muutokset ja saat juuri sellaisen rakennuksen kuin haluat.

Ensiluokkaista laatua

Toimittamamme puutavarat ovat ensiluokkaista tavaraa ja ne on valmistettu 100% suomalaisesta puusta ja ne tulevat suomalaisilta sahoilta. Puutavara jalostetaan alusta loppuun saakka tutun alihankkijayrityksemme toimesta. Toimintamme yksi valinta on toimia maan parhaiden, tunnettujen tavarantoimittajien kanssa yhteistyössä. Näin varmistamme parhaan asiakastyytyväisyyden ja toimitusvarmuuden.

Näin rakennamme – kysy lisää!

Jokainen rakennushanke on yksilöllinen ja rakentajan halu osallistua ja osaamisen taso vaihtelee. Meillä on asiakkaina luonnontieteen professoreista kirvesmiehiin ja kaikkea siltä väliltä. Tartu toimeen ja kerro rakennushaaveistasi! – Me autamme muuttamaan ne todeksi.

Ota yhteyttä

Tyylivaihtoehdot

Tutustu rakennusten muutosvaihtoehtoihin.

Eristettynä tai lämmitysvarauksella

Jokaisen kohteen eristepaksuus suunnitellaan yhdessä asiantuntijamme kanssa. Kohteen käyttötarkoitus ja lämmitystaso vaikuttavat lopulliseen eristyspaksuuteen.

Tarviketoimituksemme sisältää tarvittavat materiaalit eristettyyn ratkaisuun tai vaihtoehtoisesti lämminvarausrakenteelle. Lämminvarausrakenne on mahdollista eristää myöhemmin.

Kattomallin valinta

Kattotyyppiä vaihtamalla samallakin pohjalla tehty rakennus muuttuu täysin eri näköiseksi. Kattomallin valinta on pitkälti makuasia. Joskus vintin käyttötarkoitus saattaa sanella kattomallin, useimmiten se kuitenkin tehdään talon kanssa samaan tyyliin.

Katon kaltevuus

Myös kattokaltevuus on usein makuasia ja asia, joka tulee arkkitehdiltä ehdotettuna. Jyrkkyydellä voidaan myös vaikuttaa talon ilmeeseen halutulla tavalla. Halutaanko sitä korostaa pihapiirin kruununa vai tehdäänkö matalampikattoinen sivuroolin rakennus. Monesti jyrkkä katto tehdään kun halutaan rakentaa maksimaaliset säilytystilat mahdollistava käyttöullakko.

Katemateriaali

Katemateriaali on usein kaava-alueella määrätty kaavamääräyksissä. Haja-asutusalueella käyttö on vapaampaa. Pelti on pitkäikäisenä helppohoitoisena materiaalina saanut paljon jalansijaa tiilikatoilta, joka sekin on edelleen varteenotettava vaihtoehto. Huopa on etenkin loivan katon ratkaisu.

Räystäät ja ikkunanpielet

Myös räystään tyypillä ja ikkunanpielilaudoituksilla vaikutetaan ilmeeseen. Avoräystäs antaa isolle rakennukselle keveyttä ja ilmavuutta.

Pielilaudaton ikkuna on modernimpi ja vastaavasti perinteinen tyyli vaatii tyyliin sopivat pielilaudat.

Asiantuntijamyyjämme auttavat näissäkin valinnoissa.

Liity Smartian rakentajapiiriin

Ideat, inspiraatiot ja vinkit rakentajalle. Liity Smartian rakentajapiiriin ja lähetämme sinulle kiinnostuksesi mukaista tietoa ja inspiraatiota rakennusprojektisi avuksi.

  Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

  Ota yhteyttä

  Asiantunteva myyntimme apunasi päivästä yksi alkaen.

  Soita 010 574 5500 (Ma-Pe klo 8-16)

  Ota yhteyttä suoraan myyjään:

  Maija Suopanki
  Myyntipäällikkö autotallit ja hallit
  0503843036

  whatsapp WhatsApp-viesti

  Elisa Aho
  Myynti, pihasaunat ja mökit
  0503845122

  whatsapp WhatsApp-viesti

  Risto Pohjola
  Myynti, pihasaunat ja mökit
  0415068670

  whatsapp WhatsApp-viesti

   Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.