Autotallin rakentaminen – kuinka kauan rakentaminen kestää?

”Minulla on haaveena rakentaa pihaan autotallirakennus, mutta en tiedä kauanko sellaisen rakentaminen kestää?
Kysymykseen antaa vastauksia Smartian tallitiimistä liiketoimintajohtaja Jukka Jäntti.

1.IDEOINTI JA RAKENNUSPAIKAN VAATIMUSTEN MÄÄRITTELY

Kaikki lähtee siitä, että Smartian myyjä ja asiakas pitävät puhelimessa, viestinvaihdolla, kasvotusten tai etätapaamisena hahmottelupalaverin, jossa käydään läpi asiakkaan toiveet ja rakennuspaikan vaatimukset ja mahdollisuudet. Oma ruutupaperillekin tehty hahmotelma toiveineen auttaa pääsemään liikkeelle keskusteluissa. Hahmottelupalaverin saat samalle päivälle ja tunnin palaverin jälkeen hanke on ottanut jo ison askeleen eteenpäin.

2. LUONNOSTEN TEKEMINEN

Hahmottelun jälkeen Smartian asiantuntija piirtää luonnoskuvat pohjasta ja julkisivuista. Suuremmissa kohteissa voidaan tehdä 3D-kuvakin. Luonnosteluvaiheessa Smartia tekee myös tarjouksen valitusta toimituskokonaisuudesta. Tämä vaihe kestää noin 2-7 työpäivää.

3. PÄÄTÖS ALOITUKSESTA & RAKENNUSLUPAKUVAT

Päätösvaiheessa tehdään viilaukset suunnitelmiin ja päätetään tarjouksen hyväksymisen myötä edetä hankkeessa. Tässä vaiheessa suunnittelumme astuu kuvaan ja aloittaa rakennuslupaa varten tarvittavien lupapiirrosten työstämisen. Vaihe kestää n. 1-3 viikkoa.

4. RAKENNUSLUVAN HAKEMINEN

Lupakuvien valmistuttua voit hakea rakennusluvan. Sen saaminen vaihtelee paljon eri kuntien ja kaupunkien välillä. Tyypillinen luvan käsittelyaika on n. 4-6 viikkoa.

5. TYÖMAAN ALOITUS

Luvan myöntämisen jälkeen voidaan tilata työmaan tavarat, ”talopaketti”. Toimitusaika on n. 5-6 viikkoa. Tavaroita odotellessa on aika tehdä rakennuksen pohjatyöt ja valaa perustus.

Kun tarviketoimitus saapuu työmaalle, on aikaa tyypillisesti kulunut hahmotuspalaverista rungon pystyttämisen aloittamiseen noin 2 – 4 kk. Suurin aikatauluun epävarmuutta tuova tekijä on rakennuslupavaihe, sillä rakennuslupakäsittelyjen ajat vaihtelevat alueittain ja ajankohdasta riippuen.

6. VALMISTUMISPÄIVÄ

Tyypillinen lämpimällä katoksella ja varastolla varustetun autotallirakennuksen rakentamisaika rungon pystytyksestä loppuun kestää kahdella ammattitaitoisella kirvesmiehellä noin 3-7 viikkoa.

– Jäntti kiteyttää ja toivottaa tallista tai isommistakin rakennuksista haaveilevat ottamaan yhteyttä.

 

Lisätietoja voi kysyä täältä: myynti@smartia.fi | puh: 010-574 5511

Liity Smartian rakentajapiiriin

Ideat, inspiraatiot ja vinkit rakentajalle. Liity Smartian rakentajapiiriin ja lähetämme sinulle kiinnostuksesi mukaista tietoa ja inspiraatiota rakennusprojektisi avuksi.

  Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

  Ota yhteyttä

  Asiantunteva myyntimme apunasi päivästä yksi alkaen.

  Soita 010 574 5500 (Ma-Pe klo 8-16)

  Ota yhteyttä suoraan myyjään:

  Maija Suopanki
  Myyntipäällikkö autotallit ja hallit
  0503843036

  whatsapp WhatsApp-viesti

  Elisa Aho
  Myynti, pihasaunat ja mökit
  0503845122

  whatsapp WhatsApp-viesti

  Risto Pohjola
  Myynti, pihasaunat ja mökit
  0415068670

  whatsapp WhatsApp-viesti

   Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.