Miksi yhä useammat yrittäjät valitsevat oman toimitilan hankkimisen vuokraamisen sijaan?  

On monia syitä siihen, miksi yhä useammat yritykset valitsevat ostamisen vuokraamisen sijaan. Yleisin syy on, että se on parempi sijoitus. Kun omistat toimitilasi, voit kartuttaa omaa pääomaa ja mahdollisesti joskus myydä sen voitolla. Vuokraamalla annat rahasi pois jollekin toiselle. Tuore tutkimus on osoittanut, että kiinteistöihin sijoittaminen kannattaa paremmin kuin mikään muu sijoitus. National Association of Realtorsin tekemässä tutkimuksessa todettiin, että viimeisten 30 vuoden aikana kiinteistöt ovat tuottaneet paremmin kuin osakkeet, joukkovelkakirjat ja jopa kulta. 

Tutkimuksessa tarkasteltiin useita tekijöitä, kuten inflaatiota ja verokantoja, ja todettiin, että kiinteistöt ovat jatkuvasti tuottaneet paremmin kuin muut sijoitukset.  

Kiinteistön omistaminen on yhdenlainen pakkosäästösuunnitelma, joka auttaa sinua kartuttamaan varallisuutta ajan myötä. Ja kuten me kaikki tiedämme, mitä aikaisemmin aloitat säästämisen eläkettä varten, sitä paremmin pärjäät. Kuten mihin tahansa kiinteistöön sijoittamiseenkin liittyy tietysti riskejä. Ilmeisin riski on se, että kiinteistösi arvo voi laskea. Jos kuitenkin teet kotiläksysi ja sijoitat alueille, jotka kasvavat tai joilla on kasvupotentiaalia, tämä riski voidaan minimoida. 

Miten päättää, onko ostaminen vai vuokraaminen sinulle sopivaa 

On monia tekijöitä, jotka on otettava huomioon, kun tehdään päätös oman liikekiinteistön hankkimisesta rakentamalla, ostamalla valmis tila tai vuokraamalla. Joidenkin mielestä vuokraaminen on paras vaihtoehto, koska se tarjoaa joustavuutta ja vapauttaa huoltovelvollisuuksista. Toiset taas uskovat, että itse omistettu kiinteistö on parempi sijoitus, vaikka se saattaa vaatia suurempaa taloudellista panostusta. Edes jonkin verran omatoimiselle ja normaaleilla organisointitaidoilla varustetulle yrittäjälle toimitilan rakentaminen itse hyvän kumppanin kanssa tarjoaa varman keinoin tienata itselle hyvä tuntipalkka. Työ on aina kallista ja omalle työlle ja hankkeeseen sopivalle osallistumiselle saa lähes poikkeuksetta hyvän korvauksen.  

Oma toimitila mahdollistaa parhaan tehokkuuden 

Uuden toimitilan tarve lähtee yleensä tavoitteesta saada yrityksen toiminnot toimimaan mahdollisimman tehokkaasti ja mielekkäästi. Niin että niissä olisi mukava työskennellä, ne olisivat edustavat ja työn tuottavuus olisi huipussaan. Oma toimitila mahdollistaa sen, että rakennus suunnitellaan heti alusta alkaen palvelemaan yrityksesi tarpeita juuri optimaalisella tavalla. Ammattilaisen avulla tehty suunnittelu varmistaa myös sen, että jos kiinteistön käyttötarkoitus joskus muuttuu, muutostyöt voidaan tehdä kustannustehokkaasti ja helposti.  

Vuokraamalla liikkeelle vai komeasti uudella tilalla markkinoille?  

Jos et ole varma, haluatko toimia alueen markkinassa pidemmän aikaa, vuokraaminen voi olla paras vaihtoehto. Uudelle markkina-alueelle mentäessä huolellinen perehtyminen alueeseen on viisasta varautumista. ”Sijainti – sijainti – sijainti” -kuuluu vanha viisas hokema. Jos löydät toimitilallesi paikan hyvältä sijainnilta, voi se olla lennokas tapa päästä uuden houkuttelevan toimitilan avulla kerralla vahvaan markkina-asemaan alueella ilman vuokratilavaihetta.   

 

Smartian toimitilarakentamisen ammattilaiset auttavat toimitilahankkeesi liikkeelle ja toimivat apunasi hankkeen kokonaisbudjetin laatimisessa.  

Liity Smartian rakentajapiiriin

Ideat, inspiraatiot ja vinkit rakentajalle. Liity Smartian rakentajapiiriin ja lähetämme sinulle kiinnostuksesi mukaista tietoa ja inspiraatiota rakennusprojektisi avuksi.

  Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

  Ota yhteyttä

  Asiantunteva myyntimme apunasi päivästä yksi alkaen.

  Soita 010 574 5500 (Ma-Pe klo 8-16)

  Ota yhteyttä suoraan myyjään:

  Maija Suopanki
  Myyntipäällikkö autotallit ja hallit
  0503843036

  whatsapp WhatsApp-viesti

  Elisa Aho
  Myynti, pihasaunat ja mökit
  0503845122

  whatsapp WhatsApp-viesti

  Risto Pohjola
  Myynti, pihasaunat ja mökit
  0415068670

  whatsapp WhatsApp-viesti

   Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.