Miksi yhä useammat yrittäjät valitsevat oman toimitilan hankkimisen vuokraamisen sijaan?  

Me Smartiassa työskentelemme päivittäin toimitiloja suunnittelevien asiakkaiden kanssa. Yhteistä heille kaikille on se, että he haluavat toteuttaa omien toiveiden mukaiset ja paremmin liiketoimintaan soveltuvat tilat ja vieläpä mahdollisimman kustannustehokkaasti. He ovat päätyneet rakentamaan tai rakennuttamaan omat toimitilat, kun sopivia tiloja ei löydy tai kun menestyksekäs liiketoiminta on tuottanut varoja, jotka halutaan sijoittaa viisaasti. Koostimme tähän artikkeliin asioita, jotka vaikuttavat siihen, milloin oma toimitila on vuokralla olemista järkevämpi vaihtoehto.

Miten päättää, onko ostaminen vai vuokraaminen sinulle sopivaa 

Yleisin syy oman toimitilan valitsemiseksi vuokratilan sijasta on, että se on parempi sijoitus. Kun omistat toimitilasi, voit kartuttaa omaa pääomaa ja mahdollisesti joskus myydä sen voitolla. Vuokraamalla annat rahasi pois jollekin toiselle. Tuore tutkimus on osoittanut, että kiinteistöihin sijoittaminen kannattaa paremmin kuin mikään muu sijoitus.

Kiinteistön omistaminen on yhdenlainen pakkosäästösuunnitelma, joka auttaa sinua kartuttamaan varallisuutta ajan myötä. Ja kuten me kaikki tiedämme, mitä aikaisemmin aloittaa säästämisen, sitä parempi. Kuten mihin tahansa kiinteistöön sijoittamiseenkin liittyy tietysti riskejä. Ilmeisin riski on se, että kiinteistösi arvo voi laskea. Jos kuitenkin teet kotiläksysi ja rakennat toimitilasi alueelle, joka kasvaa tai jossa on kasvupotentiaalia, tämä riski voidaan minimoida.

Rakennuttaja tienaa aina hyvän tuntipalkan

Joidenkin mielestä vuokraaminen on paras vaihtoehto, koska se tarjoaa joustavuutta ja vapauttaa huoltovelvollisuuksista. Toiset taas uskovat, että itse omistettu kiinteistö on parempi sijoitus, vaikka se saattaa vaatia suurempaa taloudellista panostusta. Edes jonkin verran omatoimiselle ja normaaleilla organisointitaidoilla varustetulle yrittäjälle toimitilan rakentaminen itse hyvän kumppanin kanssa tarjoaa varman keinoin tienata itselle hyvä tuntipalkka. Työ on aina kallista ja omalle työlle ja hankkeeseen sopivalle osallistumiselle saa lähes poikkeuksetta hyvän korvauksen.  Avaimet käteen-ratkaisu on toki yleensä huoleton, mutta se ei ole koskaan edullisin tapa toteuttaa toimitilahanke.

Oma toimitila mahdollistaa parhaan tehokkuuden 

Uuden toimitilan tarve lähtee yleensä tavoitteesta saada yrityksen toiminnot toimimaan mahdollisimman tehokkaasti ja mielekkäästi. Niin että niissä olisi mukava työskennellä, ne olisivat edustavat ja työn tuottavuus olisi huipussaan. Edustavan näköinen toimitila hyvällä sijainnilla on paras mainos. Se luo mielikuvaa yrityksestä ja toimii kuin magneetti, joka vetää puoleensa asiakkaita tai sopivia kumppaneita. Oma toimitila mahdollistaa sen, että rakennus suunnitellaan heti alusta alkaen palvelemaan yrityksesi tarpeita juuri optimaalisella tavalla.

Katso video T-Radingin toimitilakohteesta.

Minustako toimitilarakentaja?

Moni kokematon rakentaja arkailee rakennushankkeeseen ryhtymistä turhaan. Kokemuksemme mukaan hyvin vähällä rakennusalan ymmärtämisellä pystyy toteuttamaan hankkeen ja saavuttamaan taloudelliset tavoitteet rakentamalla tilat erittäin kustannustehokkaasti. Smartian toimitilamyyjät haluavat kuulla suunnitelmistasi ja kertovat mielellään, kuinka sinäkin viet toimitilahankkeesi hallitusti läpi.

Katso video Elekman toimitilakohteesta.

Smartian toimitilarakentamisen ammattilaiset auttavat toimitilahankkeesi liikkeelle ja toimivat apunasi hankkeen kokonaisbudjetin laatimisessa.  

Tutustu Smartian tomitilapuolen ideamallistoon.

Liity Smartian rakentajapiiriin

Ideat, inspiraatiot ja vinkit rakentajalle. Liity Smartian rakentajapiiriin ja lähetämme sinulle kiinnostuksesi mukaista tietoa ja inspiraatiota rakennusprojektisi avuksi.

  Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

  Ota yhteyttä

  Asiantunteva myyntimme apunasi päivästä yksi alkaen.

  Soita 010 574 5500 (Ma-Pe klo 8-16)

  Ota yhteyttä suoraan myyjään:

  Maija Suopanki
  Myyntipäällikkö autotallit ja hallit
  0503843036

  whatsapp WhatsApp-viesti

  Elisa Aho
  Myynti, pihasaunat ja mökit
  0503845122

  whatsapp WhatsApp-viesti

  Risto Pohjola
  Myynti, pihasaunat ja mökit
  0415068670

  whatsapp WhatsApp-viesti

   Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.