Kuinka paljon maksaa lämpimän hallin rakentaminen?

Meiltä kysytään paljon hallin rakentamisen kustannuksista.

Me Smartiassa suunnittelemme ja toimitamme asiakkaillemme halleja niin yritysten ammattikäyttöön kuin erilaisiin harrastustarkoituksiin. Kaikki rakennuksemme ovat puurunkoisia ja tyypillisesti kooltaan 100-1000m2. Niissä on yleensä sekä avointa ja korkeaa hallitilaa, että jonkinlaiset toimisto- ja sosiaalitilat. Hallin tai toimitilan ulkoverhoilu voi olla käyttötarkoituksesta ja tyylistä riippuen joko puuta tai peltiä. Varustelutaso vaihtelee, mutta rakennukset ovat pääsääntöisesti täyslämpimiä nykyaikaisten kovien vaatimusten mukaisia rakennuksia.  Smartian hallit ovat rakennuspaikalla precut- konseptilla rakennettavia halleja, eli rungon osat ovat kaikilta osin valmiiksi oikeaan mittaan katkottuja valmisosia. Tämä nopeuttaa oleellisesti rakentamista.

Neliöhinta vaihtelee

Lukijana haluaisit varmaan tietää nopeasti lämpimän hallin neliöhinnan. Riippuen varustelutasosta ja alla kuvatuista muista muuttujista, tyypillinen Smartian toimittaman ja valmiiksi tehdyn hallin kustannus vaihtelee 800–1500 € välillä /m2 (sis. alv.).

Mitkä tekijät vaikuttavat eniten kokonaiskustannukseen?

Maatöiden laajuus vaikuttaa

Maaperän laadulla ja maatöiden laajuudella on suuri merkitys hallin rakentamisen kustannuksissa. Minkälaista tasoa pihatöiltä vaaditaan? Asfaltoidaanko piha vai jääkö se murskepinnalle? Tarvitseeko pohjaa paaluttaa tai kuinka paljon maita pitää vaihtaa, jotta rakennuksen alle saadaan riittävän vahva kantava pohja? Maanpinnan korkeuserot lisäävät maatöiden määrää. Budjetointivaiheessa hyvä vinkki on kysyä mahdolliselta naapuriin aikaisemmin rakentaneelta kokemusta pohjatöiden laajuudesta. Usein myös paikallisilla maaurakoitsijoilla on hyvä käsitys alueen maaperästä, ja heiltä saat hinnan maatöiden kokonaisurakalle. Tyypillisesti maatyöurakan hinta on helpossa 100m2 kohteessa n. 10 000 € ja monimutkaisessa isommassa 1000m2 kohteessa n. 150 000 €.

Seinärakenne ja eristys

Smartian rakenneratkaisussa hallin seinät tehdään tyypillisellä omakotitalon seinärakenteella. Seinät ovat tällöin ulkoa ja sisältä pinnoitettu kipsilevyllä, ja levyn alla on höyrynsulkumuovi ja tarvittava eristekerros, joka voidaan toteuttaa joko palavillalla tai puhallusvillalla.

Tällaisella seinärakenteella saavutetaan erinomainen tiiveys ja ainutlaatuinen äänieristävyys. Äänieristyksessä ero nk. sandwich-elementtihalliin on merkittävä ja moni käyttäjä arvostaa sitä, että hallin puolen tai pihan äänet eivät häiritse toimiston puolen työskentelyä.

Talotekniset ratkaisut ja varustelutaso

Kustannusten kannalta lvis-teknisillä ratkaisuilla on iso vaikutus hintaan. Jos halliin tulee toimistotiloja, koneellinen lämmön talteenotolla varustettu ilmanvaihtokone on välttämätön varuste. Ehkäpä tällöin halutaan myös jäähdytysominaisuuksia. Lämpiääkö rakennus maalämmöllä vai ehkäpä kaukolämmöllä? Joissakin tapauksissa hallin lämmitys voidaan hoitaa kokonaan energiatehokkailla ilmalämpöpumpuilla.

Hallin nosturit tai isot kompressorit yms. saattavat vaatia tavallista kalliimpia sähköistysratkaisuja. Riittävä valon määrä on tärkeä osa hallin käytettävyyttä. Älä tingi valaistuksesta! Tyylikkäällä ulkovalaistuksella rakennat halliin ilmettä, jota on helppo arvostaa vuoden pimeinä päivinä. Käyttötarkoitus sanelee hyvin pitkälle vaaditun varustelutason ja se vaikuttaa merkittävästi hintaan.

 

Tee kokonaisbudjetti ammattilaisen kanssa

Tämä artikkeli antaa jonkinlaisen käsityksen kustannuksista ja niihin vaikuttavista tekijöistä. Smartian asiantuntijamyyjät osaavat sovittaa sopivat rakenneratkaisut budjettiisi sopiviksi ja tehdä kanssasi kokonaisbudjetin hankkeelle.

Uskallamme väittää, että Smartian Smartti-konseptilla rakennat laadukkaat toimitilat kustannustehokkaimmalla tavalla. Kysy lisää!

Haaveissa uusi hallirakennus – Mistä kannattaa aloittaa?

Smartian mallistoon tutustuminen auttaa inspiroitumaan erilaista halliratkaisuista.  Kun haaveissa on uusi halli, niin tutustukaa Smartian sivuilla mallistoon ja käymään vaikka paikan päällä toimistoissa joko OulussaRaahessaYlivieskassa tai Vantaalla. Kannattaa ottaa yhteyttä myyjiimme etukäteen ja sopia tapaamisaika toimistolla vierailua varten.

 Meidän luoksemme kannattaa ehdottomasti tulla toimistolle juttelemaan kasvotusten. Näin voimme esimerkiksi yhdessä piirtää sinun tarpeitasi vastaava kokonaisuus. Pystymme näyttämään samalla toteutettuja kohteita, joista voi vaikka napata itselle vinkkejä toimivaan toimitilarakennukseen.

 

Liity Smartian rakentajapiiriin

Ideat, inspiraatiot ja vinkit rakentajalle. Liity Smartian rakentajapiiriin ja lähetämme sinulle kiinnostuksesi mukaista tietoa ja inspiraatiota rakennusprojektisi avuksi.

  Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

  Ota yhteyttä

  Asiantunteva myyntimme apunasi päivästä yksi alkaen.

  Soita 010 574 5500 (Ma-Pe klo 8-16)

  Ota yhteyttä suoraan myyjään:

  Maija Suopanki
  Myyntipäällikkö autotallit ja hallit
  0503843036

  whatsapp WhatsApp-viesti

  Elisa Aho
  Myynti, pihasaunat ja mökit
  0503845122

  whatsapp WhatsApp-viesti

  Risto Pohjola
  Myynti, pihasaunat ja mökit
  0415068670

  whatsapp WhatsApp-viesti

   Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.