“Tuotteiden kotimaisuus yllätti positiivisesti” – lue, miten toteutimme Metsäpalvelu SavottaSudet Oy:lle hallitoteutuksen!

Hollolasta kotoisin oleva Toni Pajula on ollut metsäpalveluyrittäjä koko pienen ikänsä. Yrityksensä Metsäpalvelu SavottaSudet Oy koki vuonna 2020 kasvavaa ahdistusta varastotiloistaan, jotka olivat jäämässä pieneksi. Tällöin Pajulalle tuli ajankohtaiseksi pohtia, ostaako jonkin olemassa olevan hallin vai rakentaako kokonaan uusi halli.

Haasteena sopivan hallin löytäminen, oikealta sijainnilta

– Seurasin netistä minkälaisia halleja ja tiloja oli myynnissä. Tuntui, että en löytänyt mitään sopivaa haluamallani sijainnilla. Ja mikäli löysin sopivan hyvällä sijainnilla, pomppasi hinta korkealle. Tontti oli käytännössä minulla jo valmiina omasta takaa. Purimme vanhan, pienen tallimme ja varastomme pois sekä lisätilaa saimme onnekkaasti naapuritontilta eli saimme lisää rakennuslupaa, kertoo Pajula.

Kun tontti oli selvinnyt, alkoi Pajula etsimään tarpeisiinsa sopivia hallipaketteja itse rakentamista varten. Uusien toimitilojen tarpeet olivat alusta asti selkeät, mikä karsi vähän tekijöitä.

– Lähdin hakemaan hallia, joka on helppo ja nopea rakentaa, koska aika on kortilla. Lisäksi halusin tehdä “tee-itse-ja-säästä”-ajatuksella, toteaa Pajula

Pajula haaveili ensi alkuun teräsrunkoisesta hallista, mutta kilpailijoiden tarjonta sekä asiakaspalvelu ei miellyttänyt.

– Silloin törmäsin Smartiaan ja siihen, että vaikka rakenteet ovat puurunkoisia niin kaikki ovat merkittyjä ja lovettuja valmiiksi. Eli tehdään kuten palapeli, kertoo Pajula.

Tarjouspyynnön lähetettyä Pajula sai Smartialta hyvinkin nopeassa aikataulussa asiallisen tarjouksen, juuri hänen toiveisiinsa ja tarpeisiinsa peilaten.

Suunnitelmat toteutettiin tulevaisuutta ajatellen

 

– Työkamathan eivät vähene vuosien saatossa, joten suunnitelmat piti pikkasen ylimitoittaa, eli ennakoida tulevaa. Hallista piti tehdä myös vähän korkeampi, jos joskus tulee isompaa metsäkonetta tai muuta.

Smartian myyjä Harri Kalliokoski piirsi alustavat 3D-luonnokset tulevasta hallista asiakkaan toiveita noudattaen. Lisäksi tarjouksen kylkeen tuli tarkka listaus materiaaleista sekä hinnoista.

– Hinnassa oli mieletön ero teräsrunkoisiin verrattuna: selkeää säästöä, kertoo Pajula.

Pajulalle tärkeä asia oli, että projekti päästään starttaamaan sekä viemään maaliin mahdollisimman nopeassa aikataulussa.

– Smartia lupasi minulle ensimmäisen toimituksen heti kesälle, noin kaksi kuukautta sopimuksen kirjoituksen jälkeen. Päädyin melko nopeasti Smartian asiakkaaksi sen jälkeen, kun tarjouksen heiltä olin saanut, tiivistää Pajula.

“Tuotteiden kotimaisuus yllätti positiivisesti”

Rakennusvaiheen alkaessa elettiin jännittäviä aikoja. Rakennustavarat olivat vähissä ja yleisesti ottaen oli pitkiäkin jonotusaikoja. Tästä huolimatta Smartia pysyi lupaamissaan aikatauluissa.

– Toimitukset tulivat kaikki ajallaan, muistelee Pajula.

Metsäteollisuudessa työskentelevälle Pajulalle oli erityisen positiivinen yllätys tuotteiden kotimaisuus.

– Yllätyin todellakin siitä, että kaikki materiaalit puutavarasta eristeisiin ja pelteihin olivat kotimaista laatutavaraa, kertoo Pajula.

 

Rakentaminen sujui Pajulalla mutkattomasti ja uusi, näyttävä halli nousi aikataulussa kesän loppuun mennessä.

“On iso juttu, että hommat tehdään niin kuin luvataan.“

Valmiissa hallissa on juuri toivomansa erikoisratkaisut muun muassa varastotiloihin, ovien leveyksiin ja tilan korkeuteen liittyen.

– Lopputulos vaikuttaa hyvältä ja hallista tuli sisältä päin jopa niin hieno, että raaskiiko edes töitä tehdä! naurahtaa Pajula.

Pajula kiittää Smartiaa erityisesti asiakaspalveluhenkisyydestään ja siitä, että asiakkaan toiveita ei teilattu, vaan suunnitelmat tehtiin juuri hänen toiveitansa noudattaen.

Liity Smartian rakentajapiiriin

Ideat, inspiraatiot ja vinkit rakentajalle. Liity Smartian rakentajapiiriin ja lähetämme sinulle kiinnostuksesi mukaista tietoa ja inspiraatiota rakennusprojektisi avuksi.

  Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

  Ota yhteyttä

  Asiantunteva myyntimme apunasi päivästä yksi alkaen.

  Soita 010 574 5500 (Ma-Pe klo 8-16)

  Ota yhteyttä suoraan myyjään:

  Maija Suopanki
  Myyntipäällikkö autotallit ja hallit
  0503843036

  whatsapp WhatsApp-viesti

  Elisa Aho
  Myynti, pihasaunat ja mökit
  0503845122

  whatsapp WhatsApp-viesti

  Risto Pohjola
  Myynti, pihasaunat ja mökit
  0415068670

  whatsapp WhatsApp-viesti

   Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.