“Juuri sellainen, mitä havainnekuvissa” – Lue, miten toteutimme Lumingerie Oy:lle uudet toimitilat!

Mervi Komulainen-Horneman perusti yrityksensä Lumingerie Oy:n Oulussa vuonna 2008. Myöhemmin yritykseen mukaan tuli aviomies Mikko Horneman. Lumingerie Oy on isojen kuppikokojen rintaliiveihin ja alusvaatteisiin erikoistunut suomalainen verkkokauppa.

Mervi Komulainen-Horneman ja Mikko Horneman ovat tyytyväisiä uusiin toimitiloihinsa.

Tilan puute rupesi tulemaan silloisissa tiloissa vastaan. Pientä tekohengitystä ahtauteen antoivat väliaikaiset tilat, joissa oltiin oltu lähes 10 vuotta.

Sijainniltaan työmatka haluttiin pitää lyhyenä. Hornemaneille Oulun eteläinen puoli oli ensisijainen paikka.

– Olimme katsoneet uusia toimitiloja jo pidemmän aikaa: joko vuokratiloja tai pystyisimmekö rakentamaan itse. Etsimme kokonaisuudessaan noin kolme-neljä vuotta. Tilat olivat useimmiten väärässä paikassa tai olisivat vaatineet remontointia, Hornemanit kertovat.

Smartian Limingan esittelypiste toimi kohtaamispisteenä

Hornemanit huomasivat Kempeleestä moottoritien varrelta unelmasijainnilta myytäviä tontteja. Rahoitusneuvottelujen jälkeen oli aika lähteä selvittämään vaihtoehtoja rakennusprojektille.

– Ajamme Smartian Limingan esittelypisteen ohi lähes päivittäin, eli nimenä oli tuttu. Googlettamalla huomasimme, että he rakentavat myös isoja toimitiloja, toteaa Mervi Komulainen-Horneman. Hornemanit lähettivät Smartialle tarjouspyynnön, jossa tarpeet listattiin selkeästi, sisältäen muun muassa

 • Lattialämmityksen
 • Tilan/neliömäärän tarve
 • Toimistotilaa X määrälle henkilöitä
 • Toiveet valaistuksen suhteen
Varastotilaa kasvatettiin.

Smartian Jukka Jäntti vastasi Lumingerie Oy:n suunnitteluvaiheesta. Tarjousvaiheessa tehtiin raakaversiot alkaen pohjatoiveista. Smartia otti kantaa mitä pystyi toteuttamaan ja mitä ei. Pieniä muutoksiakin tehtiin: esimerkiksi keittiön paikkaa siirrettiin. Suunnitelmissa pohdittiin tarkkaan rakenteellisia asioita siten, että projekti saadaan toteutettua mahdollisimman helposti, kohtuullisella hinnalla.

– Tarjouksen tekovaiheessa Smartian kannalta tiedettiin kustannukset selkeästi. Mitään ei jäänyt epäselväksi, toteavat Hornemanit lähes yhteen ääneen.

– Varmasti se, että päätös tuntui helpolta, oli isolta osalta myös Jukan ansiosta. Palaverit olivat luottamusta herättävät, muistelevat Hornemanit.

Rakentajina Smartian kumppanit

Hornemanit halusivat rakentaa uudet tilansa pakettiratkaisuna siten, että Smartian suosittelema rakennusliike hoiti rakentamisen. Projektissa Hornemanit kilpailuttivat erikseen kaikki osa-alueet niin sähkötöistä maatyöhönkin. Hornemanit toimivat projektissa kokonaisvaltaisina päätöksentekijöinä.

Kättä puristettiin keväällä 2021. Lupapapereissa kesti yllättävän paljon aikaa, joten varsinainen startti päästiin rakennusten osalta aloittamaan marras/joulukuussa 2021.

– Smartian kannalta ei olisi voinut tehdä toisin, korostavat Hornemanit.

“Juuri sellainen, mitä havainnekuvissa”

Keittiön paikkaa siirrettiin vielä tarjousvaiheen suunnitelmien jälkeen.

– Smartia on toimittanut kaikki tavarat aika lailla siinä aikataulussa kuin pitikin. Melko tarkasti on sennäköinen mitä havainnekuvissakin oli. Tuli sellainen, mitä ollaan ajateltukin, tiivistää Mervi Komulainen-Horneman.

Lisäksi yhteydenpitoon ollaan oltu tyytyväisiä vaikka “tyhmiäkin kysymyksiä” on Hornemanien mielestä heidän päädystään kyselty.

– On voinut kysyä kaikenlaista mikä on itseä mietityttänyt: Smartian Jukka on ollut hyvä yhteyshenkilö koko projektin ajan, toteavat Hornemanit.

Noutomyymälä.

“Smartian avulla ollaan saatu juuri meidän tarpeisiin vastaavat omannäköiset tilat”

Projekti kesti kokonaisuudessaan noin 1,5 vuotta. Kohde oli muuttovalmis marraskuussa 2022. Varastotilaa uusissa tiloissa on noin 500 neliötä ja toimitilapuolta/muita tiloja noin 300 neliötä.

– Rakennusprojekti on ollut iso ponnistus, varsinkin meidän kokoisellemme yritykselle. Pientä stressiä aiheutti myös materiaalikustannuksien nousut jne. johon Smartia toki ei pystynyt vaikuttamaan, kertovat Hornemanit.

– Kaikki on mennyt sujuvasti, vaikka toki koronankin yms. olivat siinä sivussa. Tuntuu vieläkin hyvältä päätökseltä, että valitsimme Smartian. Smartian avulla ollaan saatu juuri meidän tarpeisiin vastaavat omannäköiset tilat, tiivistää Mikko Horneman.

Ulkovalaistus on suunniteltu näyttäväksi.

Liity Smartian rakentajapiiriin

Ideat, inspiraatiot ja vinkit rakentajalle. Liity Smartian rakentajapiiriin ja lähetämme sinulle kiinnostuksesi mukaista tietoa ja inspiraatiota rakennusprojektisi avuksi.

  Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

  Ota yhteyttä

  Asiantunteva myyntimme apunasi päivästä yksi alkaen.

  Soita 010 574 5500 (Ma-Pe klo 8-16)

  Ota yhteyttä suoraan myyjään:

  Maija Suopanki
  Myyntipäällikkö autotallit ja hallit
  0503843036

  whatsapp WhatsApp-viesti

  Elisa Aho
  Myynti, pihasaunat ja mökit
  0503845122

  whatsapp WhatsApp-viesti

  Risto Pohjola
  Myynti, pihasaunat ja mökit
  0415068670

  whatsapp WhatsApp-viesti

   Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.