Pihasauna Aava valloitti Vertti Harjuniemen sydämen

Katso kolmeosainen videosarja pihasaunaprojektista

Saunominen kuuluu suomalaisten arkeen. Monelle se on myös jokaviikkoinen rentoutumisen hetki rankan työviikon jälkeen. Pihasauna on helppo tapa tuoda rentoutumisen mahdollisuudet omaan pihapiiriin niin järven rannalla kuin kaupunkiympäristössä. Nopeasti pystytettävät asennusvalmiit kokonaisuudet tekevät haaveista totta. Pihasaunan voi rakentaa tai rakennuttaa, mutta helpoin tapa on tilata asennusvalmis kokonaisuus ‒ kuten teki myös monien tuntema kuntosaliyrittäjä Vertti Harjuniemi.

Kaunis ajatus, eikö? Matka ajatuksesta täydelliseen saunahetkeen ei kuitenkaan tarvitse olla pitkä. Pihasaunapaketti toimitetaan sinulle asennusvalmiina, jossa kaikki tarvittava on mukana. Sauna ei tarvitse muuta kuin perustukset.

 

1. Ideasta valmiiseen lopputulokseen

‒ Nettiä selaamalla löytyi suurin kotimainen valikoima Smartialta, johon ihastuin, aloittaa Vertti Harjuniemi.

Smartian pihasaunoja voidaan muokata asiakkaan toiveiden mukaan ja jos löydät mieleisesi mallin, muista että se voidaan asentaa myös peilikuvana havainnemallista. Smartian toimittamat puutavarat ovat ensiluokkaista tavaraa ja ne on valmistettu 100 % suomalaisesta puusta ja ne tulevat suomalaisilta sahoilta. Puutavara jalostetaan alusta loppuun saakka tutun alihankkijayrityksen toimesta.

2. Lupa-asiat kuntoon ennen kuokan upottamista maahan

‒ Kun pohjatyöt on kunnossa, alkaa tulla näkyvää hyvinkin nopeasti. Kokonaisuuden kannalta värit kruunaavat lopputuloksen, kertaa Vertti kokemuksiaan.

3. Saunomista vaille valmis

Vertti kertoo, että ikkunoita rakennukseen tuli useampi, koska haluttiin että varsinkin tuohon tuvan puolelle pääsisi luonnonvaloa mahdollisimman paljon. Ikkunoiden asennus hirsirunkoon on hieman erilaisempi kuin normaalisti, mutta kunnon ohjeilla siitäkin selvittiin.

Katso videolta upea lopputulos.

 

 

Valloittiko Aava 15 pihasauna sinun sydämesi?

Aava 15 pihasaunan saa myös valmissaunana. Pihasaunarakennuksessa on reilun kokoinen 5,9 m² sauna sekä 8,4 m² kokoinen tupa/pukuhuone. Aava 15-sauna rakennetaan tehtaalla sisätiloissa säältä suojassa täysin valmiiksi ja toimitetaan asiakkaan tekemän perustuksen päälle.

Valmissaunan toimitus sisältää:

 • Parra Q -kiuas maalattu musta, lasiovella ja rosterisuojaseinällä
 • Parra-vesisäiliö 30 L
 • Parra-savupiippu
 • Parra-kiukaan suoja-alusta, kiiltävä RST
 • Laudepaketti, lämpöhaapa
 • Saunan lattian vesikouru, jonka avulla pesuvesi ohjataan viemäriin
 • Ikkunat ja ovet 2-k. lasi
 • Yläpohjassa ja pukuhuoneen lattiassa 100 mm:n Finnfoam XPS-eriste
 • Kattohuopa (pulpettikattoisissa rakennuksissa tiivissaumakate)
 • Rakennuspiirustukset (pyydä lupakuvat)
 • Pintakäsittely ja sähköistys hinnoitellaan erikseen

Tarvikepakettitoimitus

Suosituin tapa hankkia Aava 15 pihasauna on tarvikepakettitoimitus. Voit valita tarvikepaketin mukaan haluamasi sisällön kiuaspaketista kattohuopapakettiin.
Tutustu Aava-pihasaunaan

Liity Smartian rakentajapiiriin

Ideat, inspiraatiot ja vinkit rakentajalle. Liity Smartian rakentajapiiriin ja lähetämme sinulle kiinnostuksesi mukaista tietoa ja inspiraatiota rakennusprojektisi avuksi.

  Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

  Ota yhteyttä

  Asiantunteva myyntimme apunasi päivästä yksi alkaen.

  Soita 010 574 5500 (Ma-Pe klo 8-16)

  Ota yhteyttä suoraan myyjään:

  Maija Suopanki
  Myyntipäällikkö autotallit ja hallit
  0503843036

  whatsapp WhatsApp-viesti

  Elisa Aho
  Myynti, pihasaunat ja mökit
  0503845122

  whatsapp WhatsApp-viesti

  Risto Pohjola
  Myynti, pihasaunat ja mökit
  0415068670

  whatsapp WhatsApp-viesti

   Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.